23 Mayıs 2013 Perşembe

Wilco’yla Yaşasın Yemek



Wilco’yla Yaşasın Yemek: Kuzugöbeği

Tür: Belgesel

Lezzet avcısı Wilco yine iş başında! İstikamet bu kez Toroslarda saklı bir tat… Wilco, İstanbul’dan çıktığı yolculuğunda bu kez kuzugöbeği mantarının izinden gidiyor.

Wilco, İstanbul’dan çıktığı yolculuğunda bu kez kuzugöbeği mantarının izinden gidiyor. Kuzugöbeği, Nisan ve Mayıs aylarında çam ormanlarında, meşe, gürgen ve elma ağaçlarının çevresinde bulunuyor ve bal peteğini andıran koyu renk şapkası ile kolayca tanınabiliyor.


Genellikle Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde yetişen bu değerli mantar türü için ön şart yağmur. Yağmurun bol olduğu ve çokça yetiştiği yıllarda orman köylüsü için önemli bir gelir kapısı olan kuzugöbeği yurtdışında büyük rağbet görüyor.

Wilco yakından tanıdığı bu tat için Antalya Akseki-İbradi Bölgesi’ndeki Gidengelmez Dağları’nın yolunu tutuyor. Bıçak gibi keskin kayaları ile ünlü olan dağlar kuzugöbeği toplamak için bulunmaz bir alan. Kahramanımızın sonraki durağı ise düğmeli evleri, dar sokakları ve eşsiz doğası ile Ürünlü Köyü. Köy evine konuk olan Wilco burada kuzugöbeği kavurmasından tadıyor.

Son durak ise Antalya’nın turizm merkezlerinden Side. Wilco, Side’de Apollon Tapınağı’na karşı yine benzersiz tatlara imza atıyor! Lezzet dolu yolculukta yeriniz ayrıldı! İz’de İzleyin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder